O acțiune de donare de sânge prin implicarea preoților, tinerilor și credincioșilor din cadrul protopopiatului Tecuci a avut loc în municipiul Tecuci. Printre donatori s-au aflat și 25 de elevi de la Colegiul Național de Agricultură și Economie din Tecuci, însoțiți de profesoara lor de Religie, informează Arhiepiscopia Dunării de Jos.
„Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian, miercuri, 19 februarie 2025, s-a desfășurat în Eparhia Dunării de Jos o nouă campanie de donare de sânge prin implicarea preoților, tinerilor și credincioșilor din cadrul protopopiatului Tecuci. Pentru a facilita accesul cât mai multor persoane la donare, la solicitarea Protoieriei Tecuci, cadre medicale de la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Galați s-au deplasat cu tehnica medicală necesară la Spitalul Municipal «Anton Cincu» din Tecuci.
La această acțiune de solidaritate umană și filantropie creștină au participat 70 de voluntari din protopopiatul Tecuci care au dorit să facă o faptă bună și să doneze sânge pentru semenii lor. Între donatori s-au aflat și 25 de elevi de la Colegiul Național de Agricultură și Economie din Tecuci, însoțiți de profesoara lor de Religie”, potrivit Biroului de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.
Încă din anul 2013, clericii și credincioșii din zona Tecuciului se mobilizează în număr mare în astfel de campanii umanitare, răspunzând prezent în fiecare an la nevoia acută de sânge pentru cei aflați în suferință.
''În fiecare zi, pentru a efectua o serie de intervenții care salvează sau prelungesc viața oamenilor, medicii și chirurgii se bazează în spitale pe donarea de sânge, iar prin sângele donat, în fiecare an se poate trata un milion de pacienți. Astfel, donarea de sânge poate fi considerată un dar prețios oferit semenului nostru pentru viață. Lipsa donatorilor de sânge ar însemna intervenții chirurgicale amânate, boli care se agravează, multă suferință și pierderea de vieți omenești. În România, în cele 44 de centre de transfuzii numărul donatorilor a mai scăzut în ultima perioada, însă nevoia de sânge a rămas în continuare destul de mare'', precizează Arhiepiscopia Dunării de Jos.
Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.